Wysłany: Sob 11 Lip, 2009 065l - iwagumi - Sebastian Wojtaś
Witam
Akwarium: 60x30x36 OW
Oświetlenie: Belka Hagen Glo 2x24W po przeróbce – Reef White + Plant Glo
Grzałka: na razie brak, w planie przepływowa
Filtr: Tetra EX600, w szafie mam 9W UV – może kiedyś podłączę
Napowietrzanie: w zależności od obserwacji – nocą jakiś mały napowietrzacz
Nawożenie:
PGC – pół dawek producenta
CO2 – butla wysokociśnieniowa Rataj, dyfuzor RA 1b/20s
Wszystko pieknie ladnie tylko ta obsada zdecydowanie tu nie pasuje, prawie 40 rybek w nieco ponad 50l wody to zdecydowanie za wiele (na zdjeciu widac tez kosiarki ktorych nie masz w opisie), zdecyduj sie na 1-2 gatunki a akwarium i jego mieszkancy na pewno na tym nie straca!
Wszystko pieknie ladnie tylko ta obsada zdecydowanie tu nie pasuje, prawie 40 rybek w nieco ponad 50l wody to zdecydowanie za wiele (na zdjeciu widac tez kosiarki ktorych nie masz w opisie), zdecyduj sie na 1-2 gatunki a akwarium i jego mieszkancy na pewno na tym nie straca!
Kosiarki nie ma tam ani jednej, chyba że same potrafią się teleportować;) Pomyliłeś z otoskiem. w akwa zostaną albo neony albo rasbory.
W moim iwagumi troszkę się zmieniło. Wyleciały nużańce i troszkę blyxy. Przeżedziłem też glosię. Zamiast nużańca będzie coś innego. Na tyle zawita także średni henio.
pozaczas, Gratki - bardzo ładne szkiełko. Jak masz możliwość do mocniej doświetlaj akwarium do zdjęć. IMO fotki są zbyt ciemne (na pewno ta wrześniowa).
Z tym doświetleniem to trochę kapa. To tylko wina aparatu . Coś słabo mu zdjątka wychodzą przy sztucznym świetle. Wszystkie opcje już sprawdziłem i dalej ciemno. A oto co teraz jest w baniaczku po krótkiej przerwie w grzebaniu
Przydała by się przycinka to wiem, ale narazie czekam z tym, ponieważ szykuję drugie akwa (tam pójdzie część blyxy i mchów oraz microsorium) do którego korzony uparcie niechcą nasiąknąć.
Troszkę wieści
PH - 6,8
NO2 - 0
NO3 - 20
Troszkę odgloniłem szyby, podmiana i zmiana tła. Na zdjęciu widać grzałeczkę, która tymczasowo zastępuje wersję przepływową.
Wraz z nowym rokiem nadeszły zmiany.
Główną i najbardziej widoczną było pozbycie się większości blyxy i zastąpienie jej sitowiem. Dlaczego? Ano dlatego, że poprostu mnie przerosła i było jej za dużo, a ciągłe wyrywanie , przycinanie doprowadzało mnie do szewskiej pasji. W międzyczasie wysiadła mi świetlówkana którą baaaardzo długo czekałem. No ale powoli wszystko wraca do normy.
Jakoś tak mnie naszło i postanowiłem nieco pozmieniać. Jak widać doszło troszkę kamoli i tu się rodzi pytanie - jak szybko zrównoważyć ich kolor? Największego do czyszczenia nie wyjmę bo cale dno się posypie.
I fotosik po całej operacji
Aranżacja chyba zbliża się do finału. Z zamysłu iwagumi wyszła kamienna górka, ale może choć troszkę przypomina styl nature. Akwarium będzie stało w tej formie, i zmiany całej aranżacji w najbliższym czasie nie będzie (brak czasu)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum